The Blog

ProFri bijeenkomst Expo Houten

Dat de door Scharrelslagerij Kieboom geproduceerde FrikanNel (voor de Rotterdamse snackbar Tante Nel) in de smaak viel, wisten we natuurlijk allang. Eerder dit jaar is dit product namelijk door het Worstmakersgilde (samen met een aantal andere producten) bekroond met Goud.

Deze bekroning bleef voor omstanders echter niet onopgemerkt; vorige week hebben zowel Tante Nel als Scharrelslagerij Kieboom namelijk wederom een oorkonde en kroonzegels in ontvangst mogen nemen voor dit ambachtelijke product. Ditmaal tijdens de landelijke vakbijeenkomst “Frituurwereld Event”.

Sinds de introductie van de betiteling “Met Goud Bekroond” verstrekten de keurmeesters van de frituurbranche oorkondes en kroonzegels voor lokale en regionale ambachtelijke specialiteiten van frituurspeciaalzaken. Via de oorkonde en het kroonzegel kunnen frituurondernemers hun specialiteiten beter zichtbaar maken voor de consument.

De keurmeesters van het Nederlands Frituurcentrum hadden voor de FrikanNel zeer lovende woorden:

“Eén van de keurmeesters bezocht de slagerij in Rotterdam en was onder de indruk van het getoonde vakmanschap. Het runds- en varkensvlees dat voor deze snack gebruikt wordt, is van bijzonder goede kwaliteit. Hierdoor hoeven nog maar weinig kruiden en specerijen toegevoegd te worden om te komen tot deze sublieme snack, die verder door het leven gaat als Frikan-Nel. Een laatste korte frituurbehandeling en het genieten kan beginnen.”

Eerder dit jaar gaf Thijs al aan dat “de frikandel wordt gemaakt van pure en eerlijke producten.” “We werken door de hele winkel met Limousinvlees en Porc au Grain. Dat is zuiver scharrelvlees. Deze dieren hebben alle ruimte en krijgen geen groeibevorderaars of medicijnen, en dat proef je. Daar zit een heel verhaal achter.”

%d bloggers liken dit: